Op congres Beslist samen! komt u zelf in actie

‘Je beslist samen of je beslist niet. Een schot voor open doel?’, zo luidt de titel van het slotcongres van het programma Beslist samen!, dat op 26 juni plaatsvindt. In stadion Galgenwaard delen de tien ziekenhuizen en twee academische centra hun ervaringen met u. En komt u vooral zelf aan de bal.

 

Zo kunnen deelnemers zelf met een acteur hun gespreks- en coachingstechniek oefenen of in de workshop ‘Samen beslissen in de praktijk’ beleven hoe ze met vijf stappen in de spreekkamer kunnen scoren. Voorbeelden van andere workshops zijn: ‘Why go beyond three?’, over simpele tools die je bij samen beslissen ondersteunen; ‘De rol van verpleegkundigen in samen beslissen’ en ‘Waarom doen ze niet gewoon wat ik (beleidsmaker) zeg?’
Dit is nog maar een greep uit het afwisselende workshopprogramma, waar u geen toeschouwer blijft, maar zelf meespeelt met geoefende spelers uit het versnellingsprogramma Beslist samen!

De eerste helft wordt plenair verzorgd door een patiënt, Agnes Brooijmans (kinderverpleegkundige) & Annemiek Doeksen (chirurg) met als onderwerp ‘Wat betekent samen beslissen voor mij?’ Daarna spreekt veranderkundige Marco Witte over ‘Samen beslissen en de kunst van veranderen’.

In de verlenging scoort Glyn Elwyn (Patient Engagement program director, The Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice, USA) het winnende doelpunt.

Na dit congres bent u warm gedraaid voor een veelbelovend volgend seizoen samen beslissen. De implementatie is niet afgerond, maar de bal rolt. Die beweging willen we samen met professionals, patiënten, beleidsmakers en bestuurders versterken. Want samen beslissen is geen schot voor open doel. Het vraagt snelheid, tactiek, nieuwe vaardigheden en teamgeest om samen te scoren.

 

 


 

Datum: dinsdag 26 juni 2018
Tijd: 10.00 – 18.00 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur en na afloop een netwerkborrel)
Locatie: stadion Galgenwaard Utrecht
Voor: artsen, verpleegkundigen, patiëntenverenigingen, patiënten, beleidsmakers, zorgverzekeraars, bestuurders en overheid.
Naar het volledige programma.  Meld u hier aan voor 18 juni.