De ‘What matters to you? dag’ komt naar Nederland

Elke dag zijn zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden. Op en rond 6 juni, de internationale ‘What matters to you? dag’ is er extra aandacht voor de kleine dingen die er toe doen in de zorg. STZ-ziekenhuizen, de vereniging van voorhoedeziekenhuizen, nodigt zorgprofessionals uit mee te doen aan deze dag. Hiermee is Nederland het 31e land dat zich aansluit bij de internationale ‘What matters to you? dag’.

De ‘What matterst to you? dag’ moedigt iedereen in de zorg aan vaker met patiënten in gesprek te gaan over hetgeen echt belangrijk voor de ander is. Dat kan voor de ene patiënt en zijn of haar naaste heel anders zijn dan voor de andere en soms heel verrassend voor de zorgprofessional. Het doel is dat mensen zich aangemoedigd voelen deze gesprekken te blijven voeren ook na de ‘What Matters to you? dag’.

Doe mee op 6 juni
Vanaf 8 maart 2018 is de website www.whatmatterstoyou.nl online. Op deze website kunt u uw actie(s) registreren, maar ook acties van anderen bekijken, het logo en het plan downloaden. Tevens vind u hier een overzicht van al de partners, tot nu toe.

 

Waarom deze campagne?
Omdat betere zorg begint met een goed gesprek. Kwaliteit van zorg heeft niet alleen te maken met het verlenen van de beste zorg vanuit medisch oogpunt ‘What’s the matter?’, maar ook met de persoonlijke zorgen en behoefte van de patiënt ‘What matters to you?’